Тържествено откриване на новата учебна 2023 / 2024 година в ПМГ „Иван Вазов“

Днес Природоматематическа гимназия „Иван Вазов“ отвори вратите си за новата учебна година и приветства своите преподаватели, възпитаници и техните родители.

Празникът по случай 15 септември започна в 9 ч. в двора на гимназията с посрещането на знамената. Под звуците на националния химн ученици, учители и гости отдадоха почит на българското преклонение пред знанието и образоваността.

С празничен водосвет за здраве, благоденствие и просперитет продължи церемонията по откриването на учебната година. Заместник-кметът Елка Димова поздрави присъстващите от свое име и от името на Община Добрич. Г-жа Нела Неделчева, временно изпълняваща длъжността „директор“, произнесе вълнуващо слово, превърнало се в кулминация на тържеството.

Традиционно денят се отбелязва с много музика, стихове и смях. Владимир Димитров от 11 „а“ клас се обърна към всички свои съученици с емоционални думи, които изразиха техните трепети, очаквания и ентусиазъм. Алекс от 5 клас и Виктор и Йоана от 11 „в“ клас рецитираха безсмъртните думи на българските поети. Георги Андреев от 8 „в“ сподели също своята радост от това, че за поредна година посреща този важен ден със своите преподаватели. Като дългогодишен възпитаник на гимназията, той се обърна към новодошлите с пожелание да си спомнят с умиление първите неуверени стъпки в училището и бързо да ги превърнат в горди и смели крачки към знанията и успехите.

Накрая Мартина Иванова от 12 „в“ в качеството си на водещ празничната програма, отправи своя призив за повече разбирателство и обич, като постави блестящ завършек на тържеството, проведено под мотото „Да бъдем по-добри!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *