Страсбург – 7.10.2016г.

Регионално състезание по програма „Евроскола“  се проведе в град Шумен на 19.03.2016г. Участваха ученици от областите Шумен, Добрич и Търговище.

Отборът на ПМГ „Иван Вазов“ град Добрич бе сред наградените и спечели дата за посещение на Европарламента в град Страсбург на 7 октомври! Звезден отбор в състав: Борис Каравасилев – 10а клас, Владислав Иванов – 10в клас,  Грациела Георгиева – 10в клас, Елена Милева – 10а клас, Ани Ивелинова – 9а клас, резерва -Тина Веселинова – 9а клас, извоюваха правото на 24 ученици (16-18 годишни) и двама учители от гимназията да посетят парламента и да се почувстват като евродепутати за 1 ден. Посещението им ще бъде напълно безплатно.

Предварително бяха зададени 14 теми за подготовка по актуални европейски теми: Структура на Европарламента, Бежанската криза, Климатични промени, Филмова награда „Лукс“, Тероризъм и др. Отборът се готви усилено и отговорно в продължение на 10 дни под ръковоството на Милена Николова и Живка Цветанова – учители по информатика и ИТ.

Ани тегли жребий от името на отбора и изтегли тема номер 7. Климатични промени И СОP2. Имаха 30 минути за обсъждане на темата и след това я представиха за  5 минити на български и 2 минути на английски език. И петимата участници от отбора отговаряха изчерпателно и в екип, което впечатли всички. След това журито зададе въпроси на отбора. Представиха се отлично, нямаше въпрос, който да ги затрудни и заслужено спечелиха наградата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *