ОБРЪЩЕНИЕ

Към всички, които пръскат светлината на знанието и учат на четмо и писмо рода български

Уважаеми колеги,

вече 10-и ден изразяваме гражданския си протест срещу унизителното отношение на правителството към българския учител, срещу престъпното подценяване на нашия труд и срещу правото ни да получаваме достойно заплащане. Вече 10-и ден се надяваме, че словото ни ще бъде чуто и позицията ни проумяна. Много е лесно да бъдеш евтин герой в един или два мига, отколкото да бъдеш честен, обикновен човек цял живот. Но честен и обикновен не значи лековерен и заблуден. Повече от 17 години чакаме господа управляващите да си спомнят,&nbsp

че децата са бъдещето на обществото и че основното, в което трябва да се инвестира, е образованието и здравеопазването. Чакаме управляващите да спрат с разточителните разходи по поддръжка на своето ежедневие и комфорт и да степенуват по приоритет нуждите на българските граждани. Уважаеми колеги, призоваваме ви да продължим нашата стачка до победния изход – 100% поетапно увеличение на учителските заплати до края на 2008 г. Нека покажем, че българският учител не се страхува да изстрада своето човешко достойнство и своето професионално призвание.

С учителски поздрав и вяра:

Преподавателите от ПМГ „Иван Вазов“

– гр. Добрич

 

Към нестачкуващите учители от гр. Добрич

Колеги,

Решението ви да не се включите в Националната учителска стачка сигурно има своите сериозни основания. Много причини биха могли да оправдаят една позиция, противоположна на тази, която ние, стачкуващите, вече 10-и ден отстояваме – достойно заплащане на достойния ни труд, справедлива оценка на опита и професионализма ни. Нашият протест все още не е постигнал резултата, който всички очакваме, но той постигна един друг резултат, който управляващите НЕ очакваха. Той показа колко твърди, самоотвержени и силни можем да бъдем, когато сме заедно. Не позволявайте тази голяма сила да се разпилее и изтлее! Не пропадайте в пропастта, която някой друг прокопава между нас! Проблемите ни са общи, обща трябва да бъде и посоката, в която да вървим. С цялото си уважение към вас ви призоваваме да застанете със свое лице пред медиите, да намерите необходимата форма и достойния начин да подкрепите стачката.

Стачкуващите преподаватели от ПМГ „Иван Вазов“

– гр. Добрич


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *