ВАЗОВЦИ ПОСРЕЩНАХА ДОСТОЙНО ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА ГИМНАЗИЯТА

Започналата изключително успешно за ПМГ с третото място на “малкия” отбор по роботика “Cubes++”, учебната 2020/2021 година продължи да ни радва с многобройните и разностранни изяви на наши възпитаници от всички класове.

 

Елена Вутова издава своята стихосбирка „Кенче любов“

Възпитаничката на ПМГ“Иван Вазов“, Елена Вутова, миналата седмица издаде своята втора стихосбирка „Кенче любов“. Авторката сама изготвя илюстрациите и корицата на своята книга, а стиховете ѝ са леки и същевременно крият в себе си дълбок смисъл. На въпроса „Защо „Кенче любов“?“ Елена отговаря: „Когато си купим напитка в кенче, веднъж отворено, то не може да бъде затворено. Изпиваме съдържанието на един дъх. Искам така да бъде и с поезията ми – читателите да я изпиват с очи и души.“

 

Международен конкурс за статистически плакат’2021

На тазгодишното издание на Международния конкурс за статистически плакат ПМГ взе участие с три отбора:
EcoGreenDobrudja (в състав: Божидара, Вяра, Ивайла, Мила и Славина от 7а) с резултат 70т. от 100 възможни са 10-ти в Категория 1 (Ученици, родени през 2005 г. или по-малки) – плакатът вляво;
Winners Team (в състав: Диляра, Иван, Мария, Михаела и Симона от 11в)  с резултат 78т. от 100 възможни са на 20-то място в Категория 2 (Ученици, родени между 2002 г. и 2004 г. вкл.) – плакатът вдясно;
05.GreenGirls.06 (в състав: Александра, Виолина, Елена, Елица и Петя от 11а)  с резултат 76т. от 100 възможни са на 21-во място в Категория 2 (Ученици, родени между 2002 г. и 2004 г. вкл.).

 

 

Есенен турнир по информационни технологии “Джон Атанасов ”
(27-29 ноември 2020)

В една много добричка категория нашите момичета Вяра и Славина от 7а са седми (от 17 проекта, от които пет от Добрич) при първото си участие в изключително силния Есенен турнир по информационни технологии “Джон Атанасов ”(27-29 ноември 2020) Вяра и Славина представиха създадения от тях уеб сайт “The Math Cube” по научния проект, разработен с техния съученик Павлин “The Math Cube – Математика, мисъл и забавление”.
Да им пожелаем все така с любов да изработват проектите си и пламенно да ги защитават!

 

 

 

 

On-line състезание по информатика иматематика Бобър – България 2020

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СИЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ на ПМГ „Иван Вазов“ на on-line състезанието Бобър – България 2020, което се проведе на 8 ноември:

Александър Велизаров от 6а зае 10 място сред 164 участници,
а Павлин Панов от 7а – 39 място. Останалите ни участници Вяра Георгиева и Славина Цонева от 7а и другият ни „дебютант“ Констанин Йорданов от 5а също се представиха отлично!
http://www.math.bas.bg/bbr/results_7_2020.htm
Във възрастовата група 8-9 клас единственият ни представител Йоана Георгиева от 8в също ни зарадва с прекрасния си резултат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *