Архиви

ПМГ отново доказа високия си професионализъм, безспорната мотивация на учениците и желанието им да заемат призови места:

На 22-24 март в Благоевград се проведе XI-тото Национално състезание по информационни технологии под надслов: „Четвъртата индустриална революция“.
Учениците от 12а клас Петър Коцев и Момчил Стойнов заеха достойното трето място в направление „Интернет приложения 9-12 клас“, доказвайки на дело високите си познания по избраната специалност. Aмбициозният проект „EcoLinq – контролирана енергия у дома, опазена природата отвън“ впечатли авторитетното жури и само техническите неизправности отдалечиха авторите от първото място.

Поздравления заслужава и Веделин Гъров от 11а за завоюваното първо място на Областния кръг на олимпиадата по Математическа лингвистика.

Участието му в Ученическата конференция на Ученическия институт по математика и информатика (на 12-14 януари в ПМГ „К. Величков“, Пазарджик) заедно с Божидар Загоров с проект „Учителят Карст“ беше впечатляващо.
Станимира Илиева от 11а, също участничка в Конференцията, с проект по статистика предизвика одобрението и заслуженото възхищение на журито и доц. Евгения Сендова.

Безспорната мотивация на учениците е подтик за иновативно мислене и научни експерименти в областта на една от най-популярните съвременни науки – Роботиката. Отборът RoboDobrich с капитан Ростислав Кирилов от 10а е силно амбициран да навлиза все по-дълбоко в дебрите на науката и да доказва силата на логическото мислене и ролята на интердисциплинираността.

Участници в отбора са: Захари Томов, Илиян Петров и Делян Димитров (8а); Виктория Христова (8б); Илиян Архангелов и Теодор Иванов (7а); Виктория Милева (6а).

Пореден успех на

Никола Веселинов от XIa клас

На есеннотnikola_11aо национално състезание по физика, което се проведе в периода 25-27.11.2016 г. във Велинград, ученикът Никола Веселинов Димитров от ПМГ ,,Иван Вазов“, гр. Добрич, получи първанаграда в своята възрастова група.

Това е пореден успех на Никола на национално ниво. Честито! Да му пожелаем нови успехи в областта на физиката.nikola_11a_2