Седмокласниците на ПМГ „Иван Вазов” в Добрич – с най-висок успех от НВО по БЕЛ и по математика

Средният успех на седмокласниците в област Добрич от националното външно оценяване по БЕЛ е 49.63 т, съобщиха от Регионалното управление по образование в Добрич. На този изпит на 17 юни са се явили 1272 деца.

С най-висок успех от изпита по български език и литература – 75.63 т., са седмокласниците на ПМГ „Иван Вазов” в Добрич, съобщи началникът на РУО Жоро Тошков. На второ място в областта са учениците от ОУ „Хан Аспарух” с резултат 68.5 т., а на трето – СУ „П.Р. Славейков” – с 66.6 т. С четвърти резултат – 66.28 т., са учениците от СУ „Н. Вапцаров” в Генерал Тошево. Най-високото индивидуално постижение на този изпит е 96 точки от 100 възможни.

Момичетата и момчетата от ПМГ „Иван Вазов” са с най-висок резултат и на изпита по математика – 49.54 точки. На изпита по математика са се явили 1271 седмокласници от областта. На второ място са децата от ОУ „Кл. Охридски” в с. Смолница, община Добричка – с резултат 44.64 т. С трети резултат в областта са учениците  на СУ „П.Р. Славейков” – 37.57 т.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *