Постижения 2023/2024

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВАЗОВЦИ
В ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ИНФОРМАТИКА

Областният кръг на Националната олимпиада по информатика се проведе на 5 февруари 2024 г. ПМГ „Иван Вазов“ е училище-координатор за област Добрич. Особеност на олимпиадата е, че учениците работят в контролирана среда с компютърна проверяваща система, чрез която всеки състезател изпраща своите решения по време на състезанието. Всички участници на Областния кръг на олимпиадата по информатика за поредна година бяха само ученици от гимназията.

 Най-малкият ни представител – петокласникът Виктор Димитров постигна изключителен резултат -142 точки! Само 7 точки не достигнаха на Виктор, за да участва в Националния кръг на Националната олимпиада по информатика…

Да пожелаем на Виктор и всички наши състезатели по информатика здраве и успешни участия в една от най-трудните дисциплини!

 

ПРИЯТЕЛСКИ СРЕЩИ ПО ВОЛЕЙБОЛ ПО
НП „ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И СПОРТА“

На 18.12.23 год. се проведоха две приятелски междуучилищни волейболни срещи. Домакин на коледното събитие беше ПМГ „Иван Вазов“, а гости бяха СУ „Димитър Талев“. Двете училища взеха участие с по два отбора юноши и девойки, като си размениха по една победа. При девойките надделя отбора на СУ „Димитър Талев“, ръководени от Милен Илиев, а при юношите ПМГ „Иван Вазов“, успя да се наложи с 3:1 гейма. Всеки един от участниците получи грамота за участие в коледното спортно събитие, като те бяха връчени от президента на волейболния клуб „Добруджа 07“, г-н Тодорин Ненчев.

Волейболните срещи се проведоха с групи, водени по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“. Националната програма спомага за пълноценен тренировъчен процес, подобравяне и усъвършенстване на физически и психически качества в учениците и разпространението на колективните спортове, както и за организирането на спортни мероприятия, които пък от своя страна изграждат мотивационен климат, сплотеност, колективност и адаптивност.

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВАЗОВЦИ НА ЗИМНАТА УЧЕНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА

Три медала за ПМГ „Иван Вазов” на конференцията на Ученическия институт по математика и информатика в сесията по Информатика и информационни технологии.

Проектът на Васко Колев от XIб и Самуил Маринов от Xб клас „Оwebra+ ‒ система за отдалечен достъп“  (не)очаквано заслужи отлична грамота и медали.
Голямата изненада ни поднесе Стилиян Стоянов от 10А със съвместния му проект с Николай от Стара Загора „LUAing“. Все така напред и нагоре, прекрасни момчета и момичета!
Здраве и още много значими и полезни разработки!

 

 

 

 

ВТОРА НАГРАДА ОТ УЧАСТИЕТО НА ПМГ „ИВАН ВАЗОВ“ В
ДЕСЕТАТА СЕСИЯ НА УЧЕНИЧЕСКИЯ ИНСТИТУТ НА БАН

В Юбилейното Десето издание на Ученическата сесия на Ученическия институт на БАН, което се проведе в дните 2 – 3 декември 2023 в централната сграда на БАН участваха 5 ученици от ПМГ „Иван Вазов“ с два проекта в категория „Информационни, комуникационни и технически науки“ и един проект в категория „Хуманитарни, обществени науки и изкуство“.

Васко Колев от XIб и Самуил Маринов от Xб клас бяха удостоени с ВТОРА НАГРАДА за научно-приложния проект на тема: Оwebra+ ‒ система за отдалечен достъп. Отличието на нашите ученици е признание за значимостта на разработката и усърдието на Вазовци! Да им пожелаем здраве и още много такива полезни и успешни идеи!