Под звуците на „Моя страна, моя България“ започна новата учебна година

Както всеки септември, ПМГ „Иван Вазов“ откри новата учебната година с тържествена церемония. Празничното събитие започна в 9,30 ч. и събра ученици, родители и педагози в Органова зала „Добрич“, където официално бяха приветствани както настоящите, така и новите възпитаници на гимназията. Картината от радостни деца, роднини, гости и малко притеснени петокласници се допълваше от познатите на всички песни и стихове, които озвучиха залата. За  вълнуващото и артистично начало на учебната година допринесоха и изпълненията на някои от най-талантливите деца на училището.

По традиция думата бе дадена на директора на ПМГ „Иван Вазов“ Галин Канев, който се обърна към присъстващите с пожелания за успешна учебна година, изпълнена с много постижения, завоювани победи и покорени върхове. Апелира за разбиране и търпение към неудобствата, предизвикани от незавършените ремонтни дейности в сградата на училището, като напомни, че всичко се прави в името на създаването на по-добра училищна среда, каквато учениците заслужават. Цитирайки „Малкият принц“, той заяви: „Ако искаме да видим пеперуди, трябва да изтърпим две-три гъсеници“. Освен това изрази своята увереност, че в повереното му училище освен знания, децата ще се научат да бъдат добри и достойни личности.

Като специален гост заместник-кметът по „Финанси и общинска собственост“ госпожа Елка Димова също поздрави присъстващите с началото на новата учебна 2019/2020 година и пожела да посрещат с ентусиазъм, постоянство и увереност всички предизвикателства.

След емоционалните думи и края на празничната програма учители и ученици се отправиха към класните стаи, гостоприемно предложени от ръководствата на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Стефан Караджа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *