ПМГ „Иван Вазов“ изпрати абитуриентите си с незабравим концерт

На 12 май в 16 ч. дванадесетокласниците от ПМГ ”Иван Вазов” – Добрич тържествено отпразнуваха своето завършване в двора на училището. Щастливият им миг бе споделен от учители, родители и гости. Празникът бе открит с предаването на знамената и приветствената реч на Елена Вутова от 12 „А“ клас към всички присъстващи.

С традиционното си слово директорът на училището Галин Канев се обърна към абитуриентите с думите: “ С гордост поздравявам нашите възпитаници от випуск 2022! Сега сте на ръба на зряла възраст и не мога да не се радвам за вас. Нека късметът ви съпътства навсякъде и във всичко, безстрашно си поставете високи цели и ги постигнете! Бих искал да вярвам, че нашето училище ви е дало всички необходими знания и умения за това.“ Той изтъкна, че инвестираният труд и отговорност от учители и ученици са най-сигурният начин възпитаниците на гимназията да стават все по-добри, защото няма граница за съвършенството.

Бляскавото отбелязване на успешно завършената учебна година за зрелостниците продължи с носталгични слова от Елица Куртева (12 „А“), Иванина Стоянова (12 „Б“) и Михаела Стоянова (12 „В“). За доброто настроение се погрижиха танцьорите от група „Illusion“, музикантите от 10 „А“ клас – Айджан, Алекс и Окан, които изсвириха две рок парчета, както и изпълненията на акордеон на Александър от 5 „А“ клас. Празненството завърши с хорото на фолклорна формация „Калинка“, като на финала на тържественото изпращане поканиха всички де се включат в кръшното им право хоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *