Откриване на 2022/2023 учебна година в ПМГ „Иван Вазов“

Както всеки септември, ПМГ „Иван Вазов“ откри новата учебната година с тържествена церемония. Празничното събитие започна в 9 ч. и събра ученици, родители и педагози в двора на гимназията, където официално бяха приветствани както настоящите, така и новите възпитаници на гимназията. Тържествено бяха посрещнати знамената, а звуците на химна изпълниха двора.

По традиция думата бе дадена на директора на ПМГ „Иван Вазов“ Галин Канев, който се обърна към присъстващите с пожелания за успешна учебна година, изпълнена с много постижения, завоювани победи и покорени върхове.

Като специални гости заместник-кметът госпожа Росица Йорданова и господин Петър Петров, старши експерт по организация на средното образование, също поздравиха присъстващите с началото на новата учебна 2022/2023 година и пожелаха да посрещат с ентусиазъм, постоянство и увереност всички предизвикателства.

За приятната атмосфера и добрата организация безспорна заслуга имат водещите Мартина и Ралица от 11 клас, които блестящо изпълниха задачата да приковат вниманието на аудиторията си. За вълнуващото и артистично начало на учебната година допринесоха и изпълненията на някои от най-талантливите деца на училището – Дани от 6 клас представи стихотворението „Нестинарка“, а седмокласникът Александър зарадва всички с виртуозно изпълнение на акордеон.

След емоционалните думи и края на празничната програма учители и ученици се отправиха към класните стаи, за да поставят началото на здрава, спокойна и успешна учебна година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *