Ден на ученическо самоуправление – 9 май 2008 г.

Точно в 9:00 ученици от ПМГ „Иван Вазов“ си разпределиха постовете, които през този ден ще заемат. На директорския стол с голямо желание и ентусиазъм седна Димитрина Георгиева от 11 а клас.

Заместник директорите на гимназията са трима – Найден Димов, Станислава Петрова и Явор Пасев. Ръководител компютърен кабинет са двама ученика – Димитър Попчев и Валентин Ейткин, които цял преди обед поддържаха техниката в училището. Главен счетоводител е Едуард Нигохос, на който пъвите му думи на този пост бяха : „Пари няма“

За охраната на гимназията безупречно се погрижиха : Венцислав Иванов, Кристиян Руменов и Станислав Тинев. Медицинската сестра – Павлета Маркова и докторката – Габриела Петрова извършиха предглед на учениците за паразити. Измерваха кръвното налягане на ученици и учители. Секретарките Полина Василева и Ваня Михайлова обслужваха учениците, отговаряха на телефонни обаждания и подготвиха заявленията за промяна на оценките на дванадетокласниците. Библиотеката се облужваше от Мерлин Реджеб и се забеляза повишен интерес на учениците към книгите. Педадогическия съветник Женя Денева имаше консултации с ученици по горещи проблеми и направи тестове за поведението им в критични ситуации. Домакин беше Десислава Николова, която закупи за нуждите на гимназията необходимите материали. Чистачки (лелки)

бяха – Полина Георгиева, Милица Събева, Йоана Пейчева, Йоанна Русева, Радина Тодорова, Гергана Златева и Велизара Добрева. Те поддържаха училището в безупречна чистота и хигиена.

В 13:00 часа беше свикана оперативка на целия персонал и бяха обсъдени всички проблеми и задачи за решаване. Екипът от ученици (10-12) се справи успешно със заеманите длъжности и отстъпи местата си на ученици от втора смяна ( 5-9 клас).

Директорският пост пое Иван Милев (9 в клас), със заместници, които се погрижиха за реда и дисциплината. Учениците от т.нар. “

малка смяна“ с възторга на възрастта си поеха функциите на „управляващи“ училището. С много настроение учениците-учители по отделните предмети изпитваха, оценяваха и предаваха учебното съдържание.

Като обща оценка за деня на ученическото самоуправление бихме могли да кажем, че той се превърна в малък празник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *